Testament op vakantiechecklist?

Testament in je vakantiechecklist?

In je vakantiechecklist zitten natuurlijk alle vanzelfsprekende vergeetmijnietjes als bikini en zwembroek, “is het gas wel uit” en “heb jij de verzekering geregeld’. Een heerlijk vooruitzicht die welverdiende vakantie! Maar wat als er onverhoopt wat gebeurt onderweg of op bestemming? Stel je komt te overlijden tijdens de vakantie, is er dan wel wat geregeld voor het thuisfront? Heb je met andere woorden wel een testament gemaakt?

Wat gebeurt er als je niets geregeld hebt?

Als je namelijk geen testament hebt gemaakt, regelt de wet hoe je erfenis wordt verdeeld. Als je zelf wilt bepalen wie jouw erfgenamen zijn en wie jouw zaken regelt als je er niet meer bent, dan maak je een testament.

Laat alles goed achter…

In je testament leg je onder andere vast wie je erfgenamen zijn, wie de zorg krijgt over de minderjarige kinderen (de voogd), wie het financieel beheer krijgt over het erfdeel van de kinderen tot een bepaalde leeftijd (de bewindvoerder), wie de regie heeft voor wat betreft de afwikkeling van de nalatenschap (de executeur), wie voor de huisdieren gaat zorgen, kan je belastingbesparende regelingen treffen en tref je regeling voor de situatie dat de hele familie tegelijk wat overkomt.

…vooral je partner!

Voor de samenwoners geldt bovendien dat als je niets voor elkaar bij testament hebt geregeld, je partner niet erft. Een testament bij samenwonen biedt dus uitkomst voor dit probleem.

Laat ons je testament opstellen!

Wil je een testament opmaken? Neem contact op met het team van Notariskantoor Goossens. Wij helpen je graag. Bel ons op 035-30371667 of vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met je op.

Het kantoor met de vrouwelijke touch

Door ons als vrouwenkantoor te presenteren willen wij niet een statement maken maar gewoon duidelijk zijn over wie wij zijn. Het team dat wij vormen is ervan overtuigd dat de toegevoegde waarde van een notaris zit in het aanvoelen van de situatie. Of de levensgebeurtenis nu prettig of onprettig is, ons inziens kun je de stukken notarieel inhoudelijk goed recht doen wanneer je eerst bij de gebeurtenis zelf stil staat.