Partnerpensioen

Partnerpensioen alleen met een notarieel vastgelegd samenlevingscontract.

Een uitspraak van het Hof heeft recentelijk bepaald dat een partner die geen notarieel samenlevingscontact kan overleggen na het overlijden van de pensioengerechtigde partner, niet kan worden beschouwd als een partner in de zin van het pensioenreglement. Er kan dan geen aanspraak worden gemaakt op het partnerpensioen. Ook niet op basis van redelijkheid en billijkheid als er overeenstemming is over een concept akte die nog niet is gepasseerd.

Partnerpensioen (nabestaandenpensioen)

Door een recente uitspraak van het Hof van Amsterdam is een notarieel samenlevingscontract verplicht om de partner na overlijden aan te kunnen melden voor het partnerpensioen (nabestaandenpensioen). Een samenlevingscontract is voor een pensioenfonds het bewijs dat jij en je partner een langlopende relatie hebben. Bouw je zelf pensioen op? Dan is het vaak mogelijk om voor jouw partner een partnerpensioen te regelen. Na jouw overlijden krijgt jouw partner dan een pensioenuitkering. Dat compenseert voor een deel het wegvallen van jouw inkomen, zodat jouw partner minder financiële zorgen heeft na jouw overlijden.

Laat ons een goed contract opstellen of laat het bestaande aanpassen!

Als je al een samenlevingscontract hebt is het verstandig om te controleren of de clausule met betrekking tot het partnerpensioen in lijn is met de uitspraak van het hof. Uiteraard kunnen wij jou hierbij van dienst zijn indien je vragen hebt of indien je dankt dat jouw contract aanpassing nodig heeft.

Wij helpen je graag!

Wil je een nieuw of herzien samenlevingscontract? Neem contact op met het team van Notariskantoor Goossens. Wij helpen je graag. Bel ons op 035-30371667 of vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met je op.

Het kantoor met de vrouwelijke touch

Door ons als vrouwenkantoor te presenteren willen wij niet een statement maken maar gewoon duidelijk zijn over wie wij zijn. Het team dat wij vormen is ervan overtuigd dat de toegevoegde waarde van een notaris zit in het aanvoelen van de situatie. Of de levensgebeurtenis nu prettig of onprettig is, ons inziens kun je de stukken notarieel inhoudelijk goed recht doen wanneer je eerst bij de gebeurtenis zelf stil staat.