Akte van levering

Notaris Goossens Akte van Levering

Akte van levering

Overdracht huis

De koper kiest in het koopcontract doorgaans de notaris die de woning in eigendom overdraagt. De overdracht van de woning vindt plaats door de inschrijving van de notariële akte van levering in het Kadaster. Pas na de inschrijving ben je echt eigenaar.

 

Overdrachtsbelasting

In de meeste gevallen moet de koper de zogenaamde overdrachtsbelasting en kosten van de notaris betalen. De overdrachtsbelasting is 2% over de koopprijs of over de waarde van de woning. De overdrachtsbelasting moet worden betaald op het moment dat bij jouw notaris de akte wordt ondertekend waarmee de eigendom wordt overgedragen.

Verdere handelingen

Voor de overdracht maakt de notaris voor alle partijen een nota van afrekening op, zeg maar een financieel overzicht. Na de overdracht worden direct afschriften van de akten bij het Kadaster ingeschreven. Alleen als de inschrijving goed heeft plaatsgevonden, kan de notaris de gelden overmaken naar de verkoper en wordt diens hypotheek afgelost.

Wil je meer weten over wat er komt kijken bij het kopen van een woning? Download dan de brochure!

Enige tijd geleden heb ik vanuit mijn mediationpraktijk een ingewikkeld vastgoeddossier voorgelegd aan Notariskantoor Goossens. Met uitstekende juridische kennis van zaken en heldere uitleg is het dossier naar volle tevredenheid van betrokken partijen afgehandeld. Graag beveel ik Notariskantoor Goossens van harte aan.

Niels J. Kooijman

Eigenaar, Kooijman Mediation & Management

Download de brochure: "Woning kopen"